Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

        ΚΟΥΜΑΡΙΑ   
 Η κουμαριά είναι ένα μεσογειακό  αειθαλές φυτό.Δεν ρίχνει τα φύλλα του και μπορεί να φτάσει μέχρι τα  3 μέτρα.Είναι και πολύ ωραίο καλλωπιστίκο φυτό. Τα άνθη της είναι συνήθως ασπροκίτρινα, μοιάζουνε με καμπανούλες και  ο καρπός της είναι κόκκινος.Η κουμαριά δίνει πολύ νέκταρ και γύρη τον Νοέμβριο μήνα βοηθώντας τα μελίσσια μας να ξεχειμωνιάσουν, γιατί και γονεύουν και αποθηκεύουν μέλι. Το μέλι της έχει πικρή γεύση και είναι σκουρόχρωμο.Το μέλι αυτό έχει μια ιδιεταιρότητα.Πρέπει να σφραγιστεί  απο τα μελίσσια ,πρίν πιάσουν τα κρύα  γιατί αν χαλάσει ο καιρός και το μελίσσι κάνει σφαίρα δεν το καταναλώνει. Οπότε μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός τα μέλια ξυνίζουν και τα μελίσσια θα αποκτήσουν πρόβλημα. Λοιπόν προσοχή.Τελάρα με μέλι απομακρύνονται.
Οκτώμβριος, ο καιρός για το ψάρεμα του χταποδιού.Πήγε λοιπόν ο Θωμας για ψάρεμα και ιδού το αποτέλεσμα. Αν είσαι μεγαλοψαράς να είσαι.Το χταπόδι έχει βάρος 4300κ.λ.Συγχαριτήρια........
Το παλιούρι ανθίζει απο τον Μάιο μέχρι τον Ιούνιο.Είναι αυτοφίες φυτό και φτάνει περίπου τα 5 μέτρα.Δεν έχει κορμό έχει κίτρινα άνθη και δίνει πολύ μέλι, αρκεί ο καιρός να έιναι καλός .Είναι πολύ ευέσθητο,δεν θέλει αέρα ούτε και βροχή.Το μέλι του είναι ανοιχτόχρωμο.